Provjeravati zdravlje umjesto lajkova

ožujka 03, 2015

Postoji bezbroj korisnijih, pametnijih i kvalitetnijih stvari koje se u danu može napraviti umjesto (pre)čestog provjeravanja ‘stanja’ na vašim Facebook, Twitter i Instagram profilima. No dobro, nećemo nikog špotati, svi smo manje-više u istom ‘sosu’ (čitaj ovisnosti), i tko je bez grijeha nek baci kamen prvi!

No jedna odlična kampanja, koja cilja podići svijest o prevenciji raka dojke, odlučila je iskoristiti upravo današnju pretjeranost konzumacije društvenih mreža i opsesivnost prisutnosti na istima, kako bi ukazala na znatno važnije probleme.

01

Serija oglasa ADB Singapore naizgled predstavlja ikonice prepopularnih društvenih mreža, no njihovi su vizuali ponešto izmijenjeni. Reinterpretirani logoi u ovoj su varijanti genijalnih oglasa pretvoreni u uspješno stilizirane prikaze ruke i dojke, u maniri Facebook, Twitter i Instagram logića, ukazujući na potrebu za češćom provjerom, radi prevencije ove rastuće bolesti.

Kampanja je pokrenuta uoči listopada, mjeseca podizanja svijesti o raku dojke, a intrigantne vizuale prati naslov “Da barem jednako često provjeravate svoje prsi” te sljedeći tekst; “Provjeravanje vaših fotografija i like-ova nije pitanja života i smrti, a rak dojke često jest. Za vrijeme koje provedete online lako možete napraviti test samopregleda. Kako ga obaviti pogledajte na adresi bcf.org.sg.”

Uz pokretanje kampanje pokrenuta je i peticija da social-network giganti u ovom periodu promjene svoja loga. Naravno, to se još nije dogodilo. Peticiju možete potpisati ovdje

Mi kažemo; genijalno, i pozivamo sve cure, dame i gospođe da ne stanu samo na lajkanju ovog članka, već da prakticiraju njegovu pouku, i barem povremeno provjeravaju.

izvor: vizkultura.hr

 

breast-cancer-facebook-02-2014 breast-cancer-twitter-02-2014 breast-cancer-instagram-02-2014

Komentiraj
Portret od Rubikovih kocki

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Posljednje dodano